SR Teknikk logo
Kontakt oss
SR Teknikk logo
Kontakt oss

Blåsemidler

Ved sandblåsing og slyngrens er det viktig å velge riktig blåsemiddel nøye. Under overflatebehandlingen har du en rekke krav til det ferdige resultatet, som i stor grad avhenger av hvilken type blåsemiddel du bruker, inkludert optimal blanding.

Stål blåsemidler fra Ervin

SR Teknikk selger høykvalitets blåsemidler fra Ervin, som er verdensledende innen utvikling og produksjon av stålblåsemidler.

Stålgrit

Stålgrit er det mest brukte blåsemiddel innen sandblåsing. Den er laget av stålkuler som er knust til grit, slik at det skapes skarpe kanter som gir en god ruhet og renhet av arbeidsstykket ved sandblåsing. Stålgrit finnes i både vanlig stål og rustfritt stål.

Vår stålgritprodusent, Ervin, bruker en kvalitetsspesifikk varmebehandlingsprosess. Dette betyr at den enkelte herdeovnen behandler partikler av samme størrelse. Dette gjør det mulig å utføre presis og dyp varmebehandling gjennom hver eneste partikkel, noe som gir en hardhet som er både jevn og optimal.

Stålgrit er tilgjengelig i forskjellige hardheter og størrelser. Stålgrit kan typisk resirkuleres 500 ganger før det brytes ned til støv. Den brukes i blåserom hvor det er innebygget ventilasjon, resirkulering og rengjøring av blåsemidlet. I noen tilfeller kan stålgrit tilsettes slyngrensere for å oppnå høyere ruhet på arbeidsstykkene.

Stålgrit

Stålkuler

Stålkuler brukes i slyngrensere og kan gjenbrukes mange ganger til rengjøring av gjenstander som blåses. Kvaliteten på kulene er avgjørende for å oppnå riktig driftsøkonomi ved slyngrensing.

Fordelen med å bruke stålkuler til slyngrensing av stålarbeidsstykker er, at man kan oppnå en meget høy renhetsgrad i en automatisk slyngrenseprosess. Det er imidlertid viktig at du har den optimale driftsblandingen, med riktig fordeling av størrelser på stålkulene, i forhold til gjenstanden du må blåse rent og renheten du ønsker å oppnå.

Stålkuler

Mix av stålkuler og stålgrit

Det er muligt at bruke et mix av kuler og grit, for økt effektivitet. Prosesstiden kan i de fleste tilfeller senkes.

SR-teknikk kan tilby forskjellige typer av mix, der gir den ønskede ruhet, kortere prosesstid, mindre energiforbruk og dermed en mere kostnadseffektiv rensing av overflaten.

Blåsemidler i rustfritt stål

Rustfritt stålgrit

Grit i rustfritt stål

Med rustfritt stålgrit oppnår du ikke bare redusert mengde støv og avfall ved sandblåsing, men også en ren overflate fri for korrosjon.

Vi anbefaler sandblåsing med rustfritt stål på følgende overflater:

  • Aluminiumsprofiler før påfølgende belegg, støping og andre rustfrie deler
  • Rustfritt stål, konstruksjonsdeler og sveisede elementer
  • Sink, messing og andre ikke-jernholdige metaller og støpegods
  • Granitt, andre natursteiner og betong for å skape en grov finish for økt sklisikkerhet.
Rustfritt stålgrit

Kuler i rustfritt stål

Med Ervin Rustfrie rustfrie stålkuler bruker du en av de mest avanserte typene stålkuler i verden, med ekstrem slitestyrke og rengjøringsevne. Hver kule er individuelt behandlet og sortert i sikter for å sikre riktig kuleform og styrke for å gi lengst mulig holdbarhet. Perfekt rengjorte overflater med akkurat passe ruhet.

Rustfrie kuler brukes til rengjøring og avgrading samt overflatebehandling og etterbehandling i slyngreensere.

Vi anbefaler kuler i rustfritt stål der jernholdig forurensning bør unngås:

  • Aluminiumsprofiler før påfølgende belegg, støping og andre rustfrie deler
  • Rustfritt stål, konstruksjonsdeler og sveisede elementer
  • Sink, messing og andre ikke-jernholdige metaller og støpegods
  • Granitt, andre natursteiner og betong for å skape en grov finish for økt sklisikkerhet

Amapure fra Ervin

Amapure er i stand til å fjerne uønsket olje og fett fra ulike kilder, noe som bidrar til å opprettholde renheten og kvaliteten på overflater og komponenter.

Markedsledene blåsemidler

Ervin Amasteel er vår største leverandør og leverer alle typer stålsand. Med sin overlegne kvalitet viser den gang på gang at det er økonomi i produktet. Ønsker du ikke bruke stålsand, kan alluminiumsoksyd være det rette. Skal det nærmest være polering, er det glassperler som er tingen.

Kontakt

Boks 708

Støperigata 7

3003 Drammen

Norge

+47 99 44 54 18

firmapost@srteknikk.no

Følg oss

LinkedIn logo